Nem csak a Magyar  Dungeons and Dragons Közösséget, de a teljes magyar szerepjátékos társadalmat megbolydította a Tuan kiadó bejelentése:

Kedves olvasóink, játékosaink!
Kiadónk életében nem is olyan rég újabb komoly fordulat következett be. Hosszas tárgyalási folyamat után a nyár elején sikerült leszerződnünk a DnD 5. kiadásának jogtulajdonosával, hogy magyar nyelven megjelenthessük a játékot. Eddig azért nem tettük közzé a jó hírt, mert biztosra akartunk menni, hogy mire a nagyérdemű elé állunk vele, addigra a megfelelő fordító/szerkesztő/lektor csapat a rendelkezésünkre áll, esetleg már valamiféle kész anyagunk is van.
Örömmel jelenthetem be, hogy nem csak, hogy összeállt a csapat, de igen jól haladnak, így terveink szerint a jövő év új kiadványoktól lesz hangos.
Az első félévben biztosan napvilágot lát a Játékosok kézikönyve, majd ezt követően hat hónapon belül a Kalandmesterek könyve, a Szörnyek könyve. Ezzel párhuzamosan megjelentetünk világkiegészítőket (Xanathar…), illetve kampány(modul) kiegészítőket, ahol figurákkal és egyéb termékekkel is a nagyérdemű elé állunk majd.
Bízunk benne, hogy ahogy kiadónk ehhez a feladathoz is felnő, és a közösség segítségével a tesztelések során valami igazán jót és egy jó játékos közösséget sikerül kialakítani.
Egyelőre még nem tudunk bővebben nyilatkozni a tesztkörök kezdeti időpontjáról, de a terveink szerint január végén, február elején már meg is hirdetjük a tesztek időpontját.

Köszönjük az eddig felénk tanúsított bizalmatokat, igyekszünk rászolgálni.

Mi is sok sikert kívánunk a munkájukhoz!