A Wizards hibázott és ezt igazán nem vártam tőlük! A megszokott, biztonságos csomagolás helyett, egy buborékos borítékban küldték a Baldur’s Gate: Descent Into Avernus, legutóbb megjelent hivatalos kalandot. Ha nem gyűjtő lennék elfogadtam volna a gyűrött sarkokat, de így jeleztem nekik a hibát. Jól tettem, kaptam egy hibátlan példányt. Miközben panaszomat jeleztem feléjük felmerült bennem, hogy nem akarok ebből hasznot húzni, nem adom el csökkentett áron, inkább kezdünk vele valamit. Úgy döntöttem valami olyan célra használom, ami izgalmas is lehet. És igen, most megnyerheted!

Ezennel meghirdetem a Kalandok és Sárkányok és a Magyar Dungeons and Dragons Közösség I. kalandíró pályázatát!

Néhány szabály. Az általad írt kalandot a Dungeons and Dragons 5th Edition szabályrendszere alapján írd meg. Hogy melyik világot választod mindegy, lehet akár a general fantasytől, a saját világodon át, akár a 3rd party kiadó világa, a Wizards hivatalos világáig bármi lehet. Ahol Te szeretsz mesélni. Hogy miről írsz csak rajtad múlik. Lehet az egy intrikus kaland, akár nyomozás, netán dungeon crawling, esetleg ezek keveréke. A választott témától függetlenül egy kérésünk van, figyelj a helyesírásra. Nem lesz erőforrásunk helyetted kijavítani. Fontos lesz, hogy betartsd a formai követelményeket is. Amíg a Tuan Kiadó nem lép elő hivatalos fordítással/szószedettel, addig a Basic Rules fordítójának szószedetét használd ugyanúgy, mintha a Húszoldalú fanzinba írnál. Írd a szószedet szerint magyarul és mögé zárójelbe az angol megfelelőjét. A játékidő legyen minimum 8 óra és maximum 24 óra. Légyszíves a kalandot teszteld legalább egyszer, akár többször is. Nem véletlenül kérjük ezt, mindig van javítani való egy kalandon.

Beküldött pályázatok sorsa. A beküldési határidő leteltével kalandod megjelenik a Kalandok és Sárkányok honlapon, ahol bárki elolvashatja. A közönségnek is adunk lehetőséget, hogy megszavazza a kedvenc kalandját. Megfelelő minőségű és mennyiségű anyag beküldése esetén megfontoljuk egy esetleges nyomtatásban való megjelenés lehetőségét is. Természetesen nonprofit alapon, a bekerülési költségen (szerkesztés, nyomtatás, szállítás).
Fontos, hogy akkor tudunk eredményt hirdetni és kiválasztani a közösség segítségével közösen a legjobb pályamunkát, ha legalább hat vagy több érvényes pályázati munka érkezik be. Érdemes noszogatnod ismerőseidet is, hogy írják meg saját kalandjukat.
Fontos, hogy odafigyelj a jogvédett eszközök (pl. képek) használatára. Ez különösen vonatkozik a Wizards dolgaira!

Pályázatod szerkeszthető (javítható) Microsoft Word .doc vagy más, de kezelhető formában lementve várjuk és ugyanezt .pdf verzióban is kérjük. Pakolj bele mindent egy fájlba, hogy nehogy bármi is elkavarodjon a pályázati csomagodból mikor publikáljuk. A terjedelemnél kérjük figyelj arra, hogy a kaland ne legyen túl hosszú, ne adj be több száz oldalas kalandot, törekedjen arra, hogy a normál méretben belül maradj (a terjedelem csökkentése érdekében ne használj kisebb betűméretet se!). Hiszen tudjuk:” a tömörség erény” /Glowface/.

Elbírálás. Az eredményt egy zsűri fogja eldönteni, objektív pontozásos rendszer és minimális szubjektív vélemény alapján.

A zsűri tagjai:

  • Barna Bálint, a Húszoldalú fanzin főszerkesztője
  • Dinnyés Gergely, a Kockák és Sárkányok youtube csatorna frontembere
  • Földes Balázs, A Hősök Hajnala versenyek és táborok egyik főszervezője
  • Farsang Peti, én vagyok a mázlista akinek 2 is van a könyvből
  • közönség szavazat.

A objektív megítélés érdekében használj a pályamunka beadása során egy írói becenevet, valami újat. A zsűri tagjai így befolyásolás nélkül, kifejezetten a kaland tartalma és minősége alapján dönthetnek és fontos, hogy a közönség is objektív maradhasson. Később az oldalon megjelentetett pályamunkákat is a választott írói “álnévvel” publikáljuk.

Az olvasó közönség szavazata alapján kihirdetett győztes jutalma, a Ravingstore raktárkészletén lévő official 5e könyvek egyikének megvásárlása esetén 8000 Ft vásárlási utalvány.

Mielőtt beküldöd. Pályázatot bárki benyújthat kortól, nemtől, dnd skill-től és bármilyen más dologtól is függetlenül. Csak olyan pályamunkával jelentkezz, ami máshol még nem jelent meg!
Kalandod beadásával egyidejűleg, immáron szerzőként anyagi ellentételezés nélkül hozzájárulsz, hogy művedet a Kalandok és Sárkányok honlap üzemeltetői a pályázat indulásától  (2019.11.04.) számított két éves időtartamon belül kizárólagos jelleggel, korlátozás nélkül felhasználhassák könyvben vagy bármilyen egyéb kiadványban (ideértve az egyéb más online felületeket is) nonprofit jelleggel.
Egyidejűleg elfogadod és hozzájárulsz, hogy szükség esetén (helyesírási vagy alaki hiba) bele javíthatunk az általad írt kalandba. Erre mindenki érdekében reméljük nem kerül sor. A korábban említett erőforrás hiány miatt ez fontos nekünk is és neked is a megszerezhető pontjaid miatt, melyek a győzelemhez kellenek.
Ha igazán szépen kidolgozott, hibáktól mentes pályázatot nyújtasz be, egyetlen esetben tartjuk elképzelhetőnek, hogy belejavítunk, ha a Tuan Kiadó egy a mostanitól nagyon eltérő szószedettel áll elő. Amennyiben ez megtörténik természetesen a megszerezhető pontok mennyiségét nem befolyásolja.

A pályázatból kizárásra kerül:

  • Ha olyat írsz, amit jogszabály tilt
  • Pornográf tartalom esetén (gyermekek is olvashatják írásodat).
  • Ha határidőre nem érkezik be az írásod
  • Írásod gyűlöletbeszédet tartalmaz és/vagy politikai propaganda irányultságú!

Ugyanannyi pontnál a korábban beérkezett nyer!

Most, hogy mindezt végig olvastad, megértetted és tudomásul vetted a pályázat elkészítésével, beküldésével kapcsolatos feltételeket elárulom, hogy a beküldési határidő: 2020.02.01.! Kérlek ezt az időpontot ne feledd!

Pályázatokat a fent leírt félteleknek megfelelően és a meghatározott formában az alábbi címre juttasd el nekünk: bgdia1st@gmail.com.

Eredményhirdetés 2020.04.01. Véletlen? Aligha! De mivel számítunk bonyodalmakra, az eredményhirdetés is csúszhat. Mindenről időben tájékoztatunk.