Szinte egy időben 2 videós oldal is riportot készített Bajer Tiborral a Tuan kiadó vezetőjével, a magyarul is megjelenő Dungeons and Dragons könyvek megjelentetésének okán. Nagyon sok információt megtudhattunk. Például, hogy az első kötet a Játékosok könyve lesz és vele párhuzamosan megjelenik majd a Starter Set (kezdő csomag?) is. Ezt követi majd a Mesélők Könyve, a Szörnykönyv, a Xanathar’s Guide to Everything, talán a Volo’s Guide. A régebben beígért 9 könyvbe akkor már csak 3 kérdéses. Elhangzott egy bizonytalan világleírás is, de az tudtommal nincs hivatalosan kiadott az 5. kiadáshoz. Hacsak nem tekintjük annak a Sword Coast Adventurer’s Guide -ot.  Így marad 2-3 kalandnak is hely, amik jelenthetik a világleírást is, hiszen mindegyikben bemutatják Faerun egy darabját.

Az első videó, ami a szemem elé került, a méltán híres Kockák és Sárkányok, Dinnyés Gergellyel:

A második videó, amire már a Magyar Dungeons and Dragons Közösség Facebook oldalán hívta fel a figyelmem Gergely. Az ekultura.hu riportja:

A két videó több kérdésben is fedi egymást, de így is nagyon ügyesen, nagyon sok kérdésre választ kaptunk. A fordítás miatt aggódók is megnyugodhatnak, minden adott ahhoz, hogy jól sikerüljön. De azt tudjuk, hogy mindenkinek úgysem lehet megfelelni.

Egy fontos kérdést azonban egyikük sem tette fel! Melyik borítóval fognak megjelenni a könyvek? Az alap borító vagy a gyűjtői? Esetleg mind a kettő?

De hamarosan erre is választ kapunk.

Addig elő a centikkel és vagdosni szorgalmasan!