DM’s Guild-ből való válogatás az a szemétben való turkálással egyenértékű; ha nagy szerencséd van, akkor esetleg van benne valami hasznos is. A review-ok ott nem mérvadók, mivel a cimbik és a botok felértékelik a termékeket; de vaktyúk is talál szemet.

10$-t kérnek 30 oldalért; drága vagy nem ízlés kérdése, de amióta azt látom, hogy egyesek akciósan árulják a szemet 300$-ról 3$-ra „leértékelve” csak vegyed azóta vannak kétségeim. Ennél a kiadványnál rengeteg pénz elment a grafikára és  tördelésre, azonban valahol megdöbbentő, hogy az 5e vásárlói rétegét megcélzó független kiadványok is mennyire szépek és profik. Ennek ellenére még lehet kritikán aluli a tartalom minősége, de legalább szép.

Maga a kiadvány (pdf) iszonyatosan optimalizálatlan. Lassú, sok helyet foglal; lehetne hova fejlődni, de lelkes amatőrökkel van dolgunk, legyen ez egy bocsánatos bűn (nem az).

Chapter 1

A kiadvány első fele egy pimp my weapon&armor, arra nyújt alternatív szabályokat, hogy a mesélő ne mindenféle varázstárgyakat dobáljon, hanem helyette a játékosok fejleszthetik a fegyvereiket és vértjeiket mindenféle egyedi hatást adó címkékkel(tagekkel).

Chapter 2

Rúnamágia :O Ilyet már láttunk a JtR-ben és ott egy kihagyott ziccer, de legalább próbálkoztak vele; de itt teljesen másképp állnak hozzá a készítők. Cserébe ők sem erőltetik meg magunkat, mert kb az Eberon-os drágakő mágia átalakítása és kibővítése köszön vissza.

És ezzel a kiadvány végére értünk. Kapunk még a végére mindenféle meta-gamer összehasonlító táblázatot, hogy mi és mennyire tolja el az erő szinteket.

Összességében: Tetszett, hangulatos, de iszonyatosan túlárazott. Szép a grafika meg minden, de a kevesebb néha több; egy ilyen nagyságú és súlyú kiadványba kevesebb kép is elég lett volna és az is inkább a tárgyakról és nem kalandozókról. Ha sok pénzünk van és érdekel az ilyesmi akkor jöhet, de inkább várnék vele 1$ akcióra vagy ha valaki kicsit keresgél a neten a fan made tartalmakba, biztosan talál rengeteg hasonló megoldást ingyen is; ami lehet hogy nem ennyire szép, de itt nem a látvány a szempont. //Teszem hozzá ez az ár a célcsoportnál kb.: semmi; egy session-re általában 40$ elkölthető pénzt szánnak a dolgozó emberek a tenger túlfelén.//

https://www.dmsguild.com/product/300395/The-Armorers-Handbook-Equipment-Upgrade-and-Rune-Magic-System-for-5E?src=hottest_filtered&filters=45469

 

pg. 9 preview