Mivel az utóbbi időben is rengeteg kiadvány jelent meg, illetve került a közelembe; ezért röviden pislantsunk bele a különféle csemegékbe.

Ultimate Kingdoms (5E)

Majdnem 400 oldal szabály királyságok alapításához és menedzseléséhez, hadsereggel, tömeg csatákkal, mágiával, mindennel (tengeri csaták, légi csaták, fantasy lények seregei, stb…)  is. Nekem a futó Odyssey of the Dragonlords kampányomhoz van benne hasznos dolog.

 

 

 

Fursona 5E

Mindenféle játszható antromorfikus állatfajt alkothatunk a segítségével. 21 faj és 72 alfaj vagy DIY.

 

 

 

 

Rocket Age 5e – Core Rulebook

Végre valami ötletes, állítólag rengeteg korábbi megjelenésű kiadványa létezik, de trend és piac követően az új kiadása már 5e-re érkezett. Mr. Ed Greenwood ad ki hozzá kalandmodulokat (ha épp kell a mellékes bevétel). Planetary Romance 50-60-as évek sci-fi regényei hangulatában; tetszett, ha lesz rá idő írok róla bővebben.

 

 

 

Svilland – The Norse Setting for 5e

Ha valaki véletlen a norvég mitológiára szeretne kampányt építeni és ebben a környezetben játszani, akkor ez az ő kiadványa. Megkapó képek, kicsit emlékeztett a JtR-re, de az kampány&setting ez pedig setting book. Kúltuszok, szervezetek, kasztok, varázslatok, tárgyak, szörnyek; minden mi kelhet.