Úgy alakult, hogy az egyik játékülés alkalmával találtunk egy démont, ami beszorult egy barlangba és próbált kiszabadul. Úgy saccoltuk, 1 óra alatt ássa ki magát, azaz 600 kör alatt. Fegyverekkel nem lehetett hozzáférni, de az olyan típusú varázslatokkal, amik csak azt igénylik, hogy lásd a célpontot tökéletesek voltak. Ketten voltunk a csapatban, akik Sacred Flame segítségével tudtuk sebezni. A pap társam varázslata ellen 17-es mentődobásra volt szükség és 2d8-az sebzett, esetemben 14-es volt a célszám és a sebzésem 2d8 volt. A démonnak az ügyesség mentődobásra nem volt semmi extrája, azonban minden körben regenerált 20 HP-t és előnye volt a mágia elleni mentődobásokra. A maximális életereje 297 HP volt. Ott helyben kiszámoltuk (aham, persze, sosem fogod az iskolai matekból tanultak használni), hogy nem sikerülhet megölni. Viszont nekem birizgálta a fantáziám, hogy az elnagyolt számolás mellett mégis mi lenne egy valós eredmény. Hát, órási meglepetés.

Te mire tippelsz? Esetleg megírnád itt lent a hozzászólás részbe, hogy mi volt az első gondolatod? Vagy akár azt is, hogy mi volt amit így hirtelen kiszámoltál.

És akkor itt a Google Sheet, ami megmutatja az eredményt. A random függvény miatt mindent újratöltés (vagy változtatás) esetén új értékeket számol.
Az utolsó sorban azt láthatjátok, hogy mennyi sebzés került kiosztásra összesen a karakterektől. Az is meglepő számomra, hogy a 17-es mentős 2d8 kb. a felét sebzi, mint a 14-es mentős 3d8. Annyi mentségem van, hogy soha semmit sem matekozok a karakternél, nem optimalizálok. És ezután sem fogok.
Szerkesztés: hiba volt a sebzésben, amit javítva kiderült, hogy a 2 karakter sebzése nagyjából megegyezik és máris elmúlt a meglepetés. A végeredmény így sem változott.