Elérkezett az idő, hogy kihirdessük a Közösségi kreatív kihívás 2. fordulóját. Az első forduló 2018 decemberében volt, nagyon rég, ideje volt folytatni.
Ez eddigi tapasztalatok tükrében a szabályok minimális korrekción estek át. Kérjük törekedj a betartásukra.

  1. A Facebook bejegyzés alatti hozzászólásba írd be, hogy melyik hexet népesíted be (négyjegyű számot kell csak beírnod). Beírásra kerül  ide: https://docs.google.com/…/1W6QtvAv7HG8cY7TD57QQh9vKU6…/edit…
  2. Megírod a hex leírását (ez minimum 300, maximum 1000 karakter legyen, tömören megírt, fantáziadús, érdekes leírás). Hogyha szeretnél ott valami extrát, akkor a netről szabadon felhasználható tartalmakból válogass (illusztráció, térkép). A játékasztalnál jól használható tartalmakkal is kiegészítheted (véletlen találkozások, NPC-k, pletykák, nyomok). A leírásod az általad választott terep típushoz és az esetleges, az első hullámban a  szomszédos mezőkhöz írt tartalmakhoz is igazodjon. Akár a sajátod is folytathatod. 
  3. Hozzáteszed a játéktechnikai statisztikákat (legyen DnD 5e, vagy írj általánosat és mi hozzátesszük a statisztikákat).
  4. Elküldöd nekünk doc / txt formátumban: (zs pont gothpunk) és (alien24) @gmail.com címekre, mi pedig összeszerkesztjük majd egy nagy doksiba, aztán megosztjuk itt a nagyközönségnek.
  5. A www.kalandokessarkanyok.hu oldalon való megjelenítés során az témához szervesen nem kapcsolódó és/vagy magyarázó részt webes eszköztár lehetőségeivel jelenítjük meg. Pl. alternatív szöveg (a magyarázott tartalom fölé vitt egér hatására megjegyzésként jelenik meg)
  6. Ne téríts, ne keverj bele valós, aktuális politikát, közéleti témát, vallást. Generikus fantasy világban és mérsékelt égövben  gondolkodjatok, nem világspecifikus a környezet. 

A második hullámnak 2020. Szeptember 6-án, vasárnap este van a határideje, az így összegyült anyagot publikáljuk és a következő hullám már épülhet erre és az első hullámra!

Első hullám kérdéseire a válaszok, azaz FAQ:

  • Egy hexa 8 mérföld
  • El lehet helyezni épületet, romot, stb olyan helyre, ami sima terep és nincs rajta specifikus landmark
  • Minden hullámban fejenként 1 hexa jár