Mikor találkozol egy mini figurával, amit nem értesz. Egy embernek kinéző óriás, amelyik kézenáll. Majd rögtön egy furcsán, óriási léptekkel futó párja követi. Ráadásul, ezek a minik 5 usd -ba kerülnek. Miért csinálnak ilyen szörnyeket, ilyen minifigurákat.  Utána néztem!

The Mwangi Expanse Aigamuxa (Handstand)

A délnyugat-afrikai khoekhoen nomádok folklórja szerint az afrikai sivatagok egy különös lénytípusa, az Aigamuxa. Emberszerűek lények, de a szemeik a talpukon vannak. Így vadászat közben nem tudnak közvetlenül a zsákmányukra nézni, ez jellemzően kevéssé zavarja őket, hiszen általában  éjszaka vadásznak.
Az Aigamuxa -k embert esznek, arról is ismertek, hogy magányos utazókat ölnek és esznek meg. Néha az Aigamuxa az ember által épített utakon (vagy olyan ösvényeken, amelyeket az emberek köztudottan gyakran látogatnak) járnak,  zsákmány reményében. Ezek a szörnyek bármilyen állatot felfalnak, amit találnak, de a kedvencük az emberi hús íze. Némelyik leírás szerint nagyon hosszú fogaik vannak.
Amikor kiszúrják a zsákmányt, becsukják a szemüket a lábukon, és vakon futnak a célpont felé. Annak ellenére, hogy futás közben nem látnak, állítólag nagyon veszélyesek, és viszonylag könnyen képesek meglepni és legyőzni az utazókat. Sőt, azt mondják, hogy közvetlen harcban senki sem tud legyőzni egy Aigamuxát. Ha fizikai erővel nem is lehet győzni, még túljárhatunk az eszükön!

Az Aigamuxa miniket megtalálod a dragonshop.hu minifigurái közt.  A futó Aigamuxa és a kézenálló Aigamuxa.

Forrás: Thomas, D. and Alanamu, T., 2018, African religions: beliefs and practises throughout history