Ez egy földrengés? Vagy hatalmas léptek közelednek? A Bigby Presents: Glory of the Giants  augusztusban betoppan a DragonShop -ba, és lesz benne giant lore, mesélői támogatás és új karakter opciók!

Ez az új könyv, a mérhetetlen hatalmú és igen termékeny varázsló, Bigby beszámolóit és az óriások Dungeons & Dragons világában betöltött szerepével kapcsolatban szerzett ismereteit tartalmazza. Megmutatjuk  mit várhatsz ettől az új szabálykönyvtől, és hogy ez a hatalmas mennyiségű tartalom hogyan fogja jobbá tenni a játékaidat!

Óriási kedvezmény az előrendelési időszakban, csak 16 000 Ft a Bigby Presents Glory of the Giants gyűjtői és alap kiadása.

Mit találsz a könyvben?

Bigby Presents Glory of the Giants alt coverA Bigby Presents: Glory of the Giants  az elsődleges anyagi síkon az egyik ősbirodalom, a legendás óriások ősi történetébe nyújt betekintést. A könyv bemutatja az óriások rendjét – civilizációjuk hierarchikus felépítését –, valamint vallásukat és társadalmi szervezeteiket a különböző területeken.

A játékosok számára  a Bigby Presents: Glory of the Giants  hatalmas karakterlehetőséget mutat be, mint például a Path of the Giant barbár alosztályt, amely lehetővé teszi a barbárok számára, hogy a dühöngő óriások hatalmas erejét birtokolják. A játékosok két hátteret és nyolc feat -et is találnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a karakterük az óriások dicsőségében fürödjön, részesüljön abból, akár a karakterük háttértörténetében és/vagy a szintlépések során!

Ez a szabálykönyvtöbb mint 30 óriásokhoz kapcsolódó varázstárgyat is tartalmaz, köztük három legendás artifact -et. Miközben olyan értékes eszközöket kínál a mesélők számára, mint a lair térképek, kalandhorgok, véletlen találkozási táblázatok, kincsötletek és inspirációt az óriásos (Grétsy felsikoltott) szerepjátékhoz.

Végül, és természetesen nem utolsósorban, ez a könyv óriási szörnyek gigantikus gyűjteményét mutatja be, több mint 70 új szörny statisztikáját gyűjtötte egybe, és mutatja be részletes leírással a történetüket és a karakterekhez való hozzáállását.

Fedezd fel az óriások őserejét

Réges-régen az óriások egy hatalmas birodalomat alkottak, amely az elsődleges anyagi sík korai napjaiban volt domináns. Ma izolált törzseket és óriásklánokat fedezhetünk fel a multiverzumban, amelyek mindegyike egyedi életmóddal és szociális hálóval kapcsolódik a letűnt királysághoz. Ősi birodalmuk maradványai még mindig megtalálhatók távoli vidékeken, ahol szobrok és épületek tanúskodnak hatalmas társadalmukról és gazdag történelmükről.

Az Ordning
Az óriások különféle típusai között, beleértve a felhőóriásokat , a tűzóriásokat , a fagyóriásokat , a dombóriásokat , a kőóriásokat és a viharóriásokat , létezik egyBigby Presents Glory of the Giants strukturált társadalmi hierarchia, amelyet az ordning néven ismerünk. Ezen a kasztrendszeren belül minden óriásnak van egy rangja, amely meghatározza társadalmi helyzetét és másokkal való kapcsolatát. Egyes óriások az életüket annak szentelik, hogy nagyon jók legyenek a társadalmuk által értékelt tulajdonságokban, és igyekezzenek a renden belül magasra emelkedni.

Az Óriások Pantheonja
Azt mondják, hogy amikor az óriások elestek a dicsőségtől és birodalmuk széthullott, istenük, Annam elhagyta gyermekeit, és addig nem tér vissza, amíg vissza nem állítanak egy olyan birodalmat, amely méltó a régi óriás birodalomhoz.

Emiatt az óriások gyakran nem ősatyjukhoz imádkoznak, hanem isteni gyermekeihez és más hős-istenségekhez, amelyek az óriások panteonját alkotják. Annam fiai, akik az óriásfajták mindegyik fajtáját képviselik, jelentős pozíciókat foglalnak el a különféle óriáscivilizációk vallási hiedelmei között.

Egyes óriások úgy döntenek, hogy elkerülik társaik isteneit, és a társadalmi normákon kívüli istenségekhez fordulnak, hatalmat keresve, hogy előre léphessenek a hierarchiában, ami súlyos vétség a rend ellen, így teljes társadalmi státuszvesztéshez és  társadalmi kiközösítéshez vezet.

Fee-fi-fo-fum!

A Dungeons & Dragons multiverzumában az óriások hatalmas és gazdag történelemmel rendelkező népként szerepelnek. Akár a bukott birodalmaik titkaira vagy kíváncsi, akár ehhez az ősi fajhoz kötődő karaktert szeretnél létrehozni, akár egy egész kampányt szeretnél felépíteni a rejtélyeik köré, a Bigby Presents: Glory of the Giants  a tökéletes választás!

 

 

A teljes bejegyzés a dndbeyond bejegyzésének szabad fordítása.