A dndbeyond.com legújabb fejlesztése, az alfa állapotú combat tracker.
A ’90-es években valahogy az igény sem merült fel egy ilyen technikai megoldásra. Valahogy mindig tudtuk ki után ki követezik. Persze könnyebben maradhatott ki valaki a körből. Viszont mikor 5e -t kezdtem mesélni, annak ellenére, hogy a körönkénti kezdeményezést felváltotta a harc elején dobott és azon végig érvényes kezdeményezés, valahogy mégis szükség volt mankóra. Először a kockadobó toronyból csináltam egy szörnyet. Sima, egyszerű műanyag toronyról beszélünk, amit filccel tettem kevésbé zajossá és vettem öntapadós mágnes lapot , amit feldaraboltam és a toronyra ragasztottam. Így  tudtam cserélni a neveket a kezdemény sorrendjében. Szerencsére kép nem maradt fenn róla. Ezután egy alkalmazást kezdtem használni, ami messze többet tud a sima kezdeményezés vezetéséénél. Encountereket, kampányokat is kezel.

Last Gasp

Ehhez közelít  a D&D Beyond is. És ha ezt a szintet elérik, mindent visznek. Amíg az alkalmazásba kézzel viszek fel minden adatot, addig a Beyond -ban csak beemelem. Ahogy a combat tracker esetén is. Encounter létrehozásával kezdődik. Eddig nem sok értelme volt használni, de gondolom sokan vagyunk akik kipróbálták. Mostantól van értelme. Szépen belepakoljuk a kampány karaktereit, majd a szörnyeket. Ezután tudunk tovább lépni az encounter tracker felületére.combat tracker

Mivel még csak egy alfa verzió áll rendelkezésünkre, elég szegényes az eszköztára. De már most hasznos. A létrehozott encounter szereplőit látjuk, ahol a játékos karaktereknek kézzel adhatjuk meg csak egyelőre a kezdeményezését, az ellenfelekét generálhatjuk. Az encounter elindítását követően kezdemény szerint sorba rendezi a szereplőket és tudjuk léptetni mindig a következő résztvevőre. Számolja a köröket és a fordulókat. Meg persze az életerőket. Ez az a minimum amivel használható. Ígéretek szerint bővülni fog a tudása, pl a spell slot követése is megoldottá válik.

Én már nagyon várok egy teljes, sokrétű tudással felfegyverzett, teljes kampányokat kezelő verziót!