A 2024-ben megjelenő új könyv a DnD legkedveltebb kalandjainak felfrissített változatait tartalmazza majd

Az elmúlt néhány évben a Wizards of the Coast számos DnD-antológiát adott ki, amelyek mindegyike rövid kalandokat tartalmaz, amelyeket egyetlen játék alkalommal le lehet játszani, vagy szabadon beilleszthető egy nagyobb kampányba. Ez a megközelítés elképesztően jól működött az olyan címeknél, mint a Journey Through the Radiant Citadel, Candlekeep Mysteries vagy a legutoljára megjelent Keys to the Golden Vault.

Most egy új antológia jelenik meg 2024-ben Quests from the Infinite Staircase címmel . A 2023 decemberében a PAX Unplugged „50 éves D&D Adventures” paneljén bejelentett könyv hasonló lesz a Tales from the Yawning Portal -hoz, mivel a klasszikus DnD-kalandok hat frissített változatát tartalmazza a korábbi kiadásokból. A könyv hivatalosan 2024. július végén jelenik meg, és már előrendelhető a DragonShop -nál.

Szóval hova vezet minket ez a végtelen lépcső? Az alábbiakban összefoglaljuk mindazt, amit eddig megtudtunk.

Quests from the Infinite Staircase coverMiről szól a Quests from the Infinite Staircase?

A Quests from the Infinite Staircase egy antológia, amely hat klasszikus Dungeons & Dragons kalandot gyűjt össze, amelyeket a játék 5. kiadásához igazítanak. Ezeket a kalandokat az 1-13. szintű karakterek számára tervezték, és külön-külön vagy egy teljes kampány részeként is futtathatók. Tartalmazzák:

The Lost City: Az eredetileg 1982-ben B4 modulként megjelent The Lost City című kalandot a TSR régi írója, Tom Moldvay írta . A kaland az 1-3. szintű karakterek számára készült, és a játékosok egy rejtélyes sivatag mélyén található ősi zikkurát felső emeleteit fedezik fel.

When a Star Falls: Először 1984-ben jelent meg Module UK4 néven, ezt a kalandot a brit RPG tervező, Graeme Morris írta . A 4-5. szintű karakterek számára készült, vissza kell szerezniük egy hullócsillagot, mielőtt a rivális frakciók rátehetnék a kezüket, miközben egy ősi toronnyal és egy sötét próféciával is foglalkozniuk kell.

Beyond the Crystal Cave: Shakespeare  Rómeó és Júliája ihlette ezt a kalandot 1983-ban Module UK1 néven , és ez volt az első a TSR UK által készített kalandsorozatban. A 6. szintű karakterek számára készült kalandban, a játékosoknak be kell merészkedniük a visszhangok tiltott barlangjába, hogy megtalálják a  rossz csillagzat alatt született szerelmeseket.

Pharaoh : 1982-ben jelent meg Module I3 címmel, ez a klasszikus kaland az első a népszerű Desert of Desolation trilógiában, amelyet Tracy és Laura Hickman írt (akik a Ravenloft -ot és a Dragonlance -t is létrehozták). A 7-8. szintű karakterek számára készült kalandban a játékosok egy ősi fáraó sírját fosztogatják egy egyiptomi témájú fantasy birodalomban.

The Lost Caverns of Tsojcanth: Először 1976-ban jelent meg S4 modulként, ezt a kalandot Gary Gygax írta versenykalandként. A 9-10. szintű karakterek számára készült játékosok egy sor barlangot fedezhetnek fel, köztük Iggwilv boszorkánykirálynő odúját (mostanság Tasha néven ismertes).

Expedition to the Barrier Peaks: Gary Gygax írta 1980-ban S3 modulként , ez továbbra is minden idők egyik legikonikusabb old school DnD kalandja. A 11-13. szintű karakterek számára készült, és a klasszikus fantasy elemeket egyesíti a világtól eltérő sci-fi technológiát.

Quests from the Infinite Staircase

A Quests from the Infinite Staircase egy új, erőteljes, kozmikus karaktert is bemutat, a nemes dzsinnt, Nafast, aki meghallja a multiverzumban megfogalmazott kívánságokat, és hősöket toboroz, hogy teljesítsék azokat. Ez az új karakter még soha nem jelent meg a DnD kánonjában, és tematikus kapcsolatot biztosít majd a könyv kalandjai között.

A könyv 3 új varázstárgyat és 6 futurisztikus technológiai eszközt is tartalmaz majd (ez utóbbiak mind az Expedíció a Barrier Peaks kalandból származnak ).

Ezenkívül a Quests from the Infinite Staircase több mint 30 új szörnyet és NPC-t tartalmaz majd, amelyek mindegyike dnd 5e kompatibilis statblokkot kapott.

Quests from the Infinite Staircase

Mi az a Infinite Staircase?

Az Infinite Staircase nem újdonság a DnD-ben, sőt a korábbi anyagaiban is szó volt róla, köztük legutóbb a Dungeon Master’s Guide ban. Lényegében egy erőteljes kozmikus építmény, amely lehetővé teszi az istenek és más hatalmas lények számára, hogy navigáljanak a multiverzumban.

A DnD lore -on belül azt is megjegyezték, hogy végtelen számú, egymással összefüggő lépcsősor van elszórva a létezés síkjain. Azoknak a lényeknek, akik elég erősek ahhoz, hogy hozzáférjenek ezekhez a portálokhoz, gyakran sokféleképpen jelennek meg, például egyszerű fa csigalépcsőként, márványlétraként, borostyán ösvényként, gyöngyszemekkel kirakott útként és más bizarrabb formákban.

Nevezetesen, az Infinite Staircase az évek során kiemelkedő szerepet kapott a Forgotten Realms kampányban, ahol különböző istenségek használták, és közvetlenül részt vett számos olyan eseményben, amelyek hatással voltak Toril világára.

Mi az a Tales from the Infinite Staircase ?

1998-ban a Wizards of the Coast megjelentetett egy kiadványt az AD&D 2. kiadáshoz hasonló néven Tales from the Infinite Staircase címmel . Akárcsak a közelgő Quests from the Infinite Staircase -ben, ebben a kiadványban is nyolc különálló, de tematikusan összekapcsolt kaland antológiája volt, amelyek a létezés síkjain keresztül vezették át a játékosokat. Abban az időben valójában egy crossover terméknek szánták, amely összekapcsolja az Forgotten Realmsot a viszonylag új Planescape kampánybeállítással.

Bár a kalandokat tetszőleges sorrendben el lehetett játszani, az egyik visszatérő fókusz a „the Iron Shadow” néven ismert hatalmas erő legyőzésére irányult, amely elfojtotta a kreatív energiát a multiverzumban.

A könyvet a régi DnD játéktervező, Monte Cook írta, és  általában jól fogadták a kritikusok és a játékosok. Még nem tudni, hogy az ebben az antológiában található anyagok bármelyike ​​beépül-e az új Quests from the Infinite Staircase  kalandokba.

Quests from the Infinite Staircase

Mikor jelenik meg a Quests from the Infinite Staircase ?

Jelenleg a Quests for the Infinite Staircase hivatalos megjelenési dátuma 2024. július 16, ami várhatóan július végére csúszik Magyarországon.

Mennyibe kerül a Quests from the Infinite Staircase?

A Wizards of the Coast a közelmúltban megemelte DnD 5e könyveinek árát , így a nyomtatott változat ára az előrendelési időszak alatt 16 500 Ft.

Vannak alternatív borítók és gyűjtői kiadás?

Ahogy a közelmúltban megjelent többi D&D-terméknél láttunk, a Quests from the Infinite Staircase is kap alternatív borítóit . Az is előfordulhat, hogy luxusborítókat láthatunk olyan külső kiadók által, mint a Beadle & Grimm’s (amely a múltban különböző Wizards of the Coast-termékekhez adott ki gyűjtői kiadásokat).

Milyen egyéb termékek lesznek elérhetők?

Lehetséges, hogy a könyv megjelenése előtt és után további termékeket is láthatunk, melyek a  Quests from the Infinite Staircase -hez kapcsolódnak. Ez magában foglalhatja az új WizKid miniket, további promóciós kalandokat, valamint forrásanyagok és grafikák összekapcsolását.

Végső gondolatok

A Wizards of the Coast fantasztikus munkát végzett a legutóbbi kalandantológiákkal, és a Tales of the Yawning Portal és a Ghosts of Saltmarsh című könyveken végzett munkájuk azt bizonyítja, hogy több mint képesek a klasszikus DnD-modulok áthelyezésére a modern 5e szabálykészletbe. Mint ilyen, nagy dolgokat várunk a Quests from the Infinite Staircasetől , amikor végre 2024-ben megjelenik. Addig is előrendelheted a DragonShop.hu -n a The Making of Original Dungeons & Dragons: 1970 – 1977 és Vecna: Eve of Ruin társaságában. Mert ha szerepjáték, akkor DragonShop!

A bejegyzést jelentős részben Ollie Delano írta, én csak a ferdítésért vagyok felelős.