A Kobold Press talán a legjelentősebb 3rd party tartalom gyártó a Dungeons and Dragons 5. kiadásához. Saját világot építettek egy részletes online térképpel, mint amilyen Forgotten Realms -hez is található. Említést érdemel, hogy több hivatalos kaland elkészítésében részt vettek, sőt, az egyik húzó nevük, Dan Dillon már a Wizards csapatát erősíti, játék tervezőként.

Ahogy említettem saját világot építettek, Midgard néven. Ehhez kiadtak egy külön könyvet is, amiben a történelemtől kezdve a jelenig minden szerepel. Megtalálod benne a jelentősebb országokat, heraldikával, de igazából mindennel ami élővé teszi a világot. Ehhez tartozik egy könyv a játékosoknak is. És számtalan kiadvány, ami hozzájárul Midgard élővé tételéhez. Számtalan kaland, ami jelenthet kampányt (mint pl a Scarlet Citadell, mint dungeon crawling és Courts of the Shadow Fey, ami  inkább intrikusabb) a  és one shot gyűjteményt, de már 4 szörnykönyvük is, illetve 3, de a 4. novemberben jelenik meg. A szörnykönyveiket, újabban a Paizo által készített Pawns segítségével támogatják. Ez kb. azt jelenti, hogy a szörnykönyvenként 400 új szörny közül kb 300 -hoz készítenek kipattintható karton tokent. Ez egy jelentősen pénztárca barátibb megoldás, mint a Wizards által preferált mini figurák összegyűjtése.

Amit mindenképpen megemlítenék még a Kobold Press munkásságából, a Deep Magic sorozatuk. Egy gyakorlatilag egy színes-szagos füzet sorozat, ahol új típusú mágiákat, varázstárgyakat mutatnak be.

Egy termékeny, nagyon szép könyveket kiadó, amerikai cégről beszélhetünk, de mint minden, az ő kiadványaik sem tökéletesek. Még nem találkoztam hiba nélküli könyvükkel. De azt hiszem ezen túl lehet lépni.

A Kobold Press jelenleg elérhető vagy előrendelhető termékeit itt találhatjátok.