Bigby-Presents-Glory-of-the-Giants-980x551

Bigby Presents Glory of the Giants

Ez egy földrengés? Vagy hatalmas léptek közelednek? A Bigby Presents: Glory of the Giants  augusztusban betoppan a DragonShop -ba, és lesz benne giant lore, mesélői támogatás és új karakter opciók!

Ez az új könyv, a mérhetetlen hatalmú és igen termékeny varázsló, Bigby beszámolóit és az óriások Dungeons & Dragons világában betöltött szerepével kapcsolatban szerzett ismereteit tartalmazza. Megmutatjuk  mit várhatsz ettől az új szabálykönyvtől, és hogy ez a hatalmas mennyiségű tartalom hogyan fogja jobbá tenni a játékaidat!

Óriási kedvezmény az előrendelési időszakban, csak 16 000 Ft a Bigby Presents Glory of the Giants gyűjtői és alap kiadása.

Mit találsz a könyvben?

Bigby Presents Glory of the Giants alt cover

A Bigby Presents: Glory of the Giants  az elsődleges anyagi síkon az egyik ősbirodalom, a legendás óriások ősi történetébe nyújt betekintést. A könyv bemutatja az óriások rendjét – civilizációjuk hierarchikus felépítését –, valamint vallásukat és társadalmi szervezeteiket a különböző területeken.

A játékosok számára  a Bigby Presents: Glory of the Giants  hatalmas karakterlehetőséget mutat be, mint például a Path of the Giant barbár alosztályt, amely lehetővé teszi a barbárok számára, hogy a dühöngő óriások hatalmas erejét birtokolják. A játékosok két hátteret és nyolc feat -et is találnak, amelyek lehetővé teszik számukra, hogy a karakterük az óriások dicsőségében fürödjön, részesüljön abból, akár a karakterük háttértörténetében és/vagy a szintlépések során!

Ez a szabálykönyvtöbb mint 30 óriásokhoz kapcsolódó varázstárgyat is tartalmaz, köztük három legendás artifact -et. Miközben olyan értékes eszközöket kínál a mesélők számára, mint a lair térképek, kalandhorgok, véletlen találkozási táblázatok, kincsötletek és inspirációt az óriásos (Grétsy felsikoltott) szerepjátékhoz.

Végül, és természetesen nem utolsósorban, ez a könyv óriási szörnyek gigantikus gyűjteményét mutatja be, több mint 70 új szörny statisztikáját gyűjtötte egybe, és mutatja be részletes leírással a történetüket és a karakterekhez való hozzáállását.

Fedezd fel az óriások őserejét

Réges-régen az óriások egy hatalmas birodalomat alkottak, amely az elsődleges anyagi sík korai napjaiban volt domináns. Ma izolált törzseket és óriásklánokat fedezhetünk fel a multiverzumban, amelyek mindegyike egyedi életmóddal és szociális hálóval kapcsolódik a letűnt királysághoz. Ősi birodalmuk maradványai még mindig megtalálhatók távoli vidékeken, ahol szobrok és épületek tanúskodnak hatalmas társadalmukról és gazdag történelmükről.

Bigby Presents Glory of the Giants

Az Ordning
Az óriások különféle típusai között, beleértve a felhőóriásokat , a tűzóriásokat , a fagyóriásokat , a dombóriásokat , a kőóriásokat és a viharóriásokat , létezik egy strukturált társadalmi hierarchia, amelyet az ordning néven ismerünk. Ezen a kasztrendszeren belül minden óriásnak van egy rangja, amely meghatározza társadalmi helyzetét és másokkal való kapcsolatát. Egyes óriások az életüket annak szentelik, hogy nagyon jók legyenek a társadalmuk által értékelt tulajdonságokban, és igyekezzenek a renden belül magasra emelkedni.

Az Óriások Pantheonja
Azt mondják, hogy amikor az óriások elestek a dicsőségtől és birodalmuk széthullott, istenük, Annam elhagyta gyermekeit, és addig nem tér vissza, amíg vissza nem állítanak egy olyan birodalmat, amely méltó a régi óriás birodalomhoz.

Emiatt az óriások gyakran nem ősatyjukhoz imádkoznak, hanem isteni gyermekeihez és más hős-istenségekhez, amelyek az óriások panteonját alkotják. Annam fiai, akik az óriásfajták mindegyik fajtáját képviselik, jelentős pozíciókat foglalnak el a különféle óriáscivilizációk vallási hiedelmei között.

Egyes óriások úgy döntenek, hogy elkerülik társaik isteneit, és a társadalmi normákon kívüli istenségekhez fordulnak, hatalmat keresve, hogy előre léphessenek a hierarchiában, ami súlyos vétség a rend ellen, így teljes társadalmi státuszvesztéshez és  társadalmi kiközösítéshez vezet.

Fee-fi-fo-fum!

A Dungeons & Dragons multiverzumában az óriások hatalmas és gazdag történelemmel rendelkező népként szerepelnek. Akár a bukott birodalmaik titkaira vagy kíváncsi, akár ehhez az ősi fajhoz kötődő karaktert szeretnél létrehozni, akár egy egész kampányt szeretnél felépíteni a rejtélyeik köré, a Bigby Presents: Glory of the Giants  a tökéletes választás!

A teljes bejegyzés a dndbeyond bejegyzésének szabad fordítása.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *