humblewood-wanderers

Humblewood 5e – a Százholdas Pagony

Időközben megjelent a végleges kampány könyv (14 000+ eladott példány az nem olyan rossz), a Boxed kiadása karácsonyra jön és ha megengedhetjük magunknak, akkor nyugodtan válasszuk ki 80$-ért, mert elég sok mindent sikerült a dobozba pakolni.

Humblewood Box Set (PREORDER)

Humblewood -ban élnek a birdfolk -ok és a humblefolk- ok.

A birdfolk -ok a felsőbbrendű madár társadalom, akik spanolnak egymással, megosztják amijük van és remek demokratikus tanáccsal irányítják az erdőt amit a sajátjuknak tekintenek. Ők a Birdfolk Council.

A humblefolk -ok a mindenki más, akik szintén az erdőben élnek, nem annyira fejlettek mint a madarak, nem osztják meg egymással amijük van és elszeparált kis csoportokban élnek.  Az ő szövetségük a Bandit Coalition. –> Ez volt a béta állapotba, azóta ez egy picit változott és színesedet; legyen ennyi elég.

Szóval ebben a remek 5e alapú setting -ben mindenféle erdei állatokat fogunk megszemélyesíteni.

Nézzük a végleges könyvet: Rengeteg játszható állatka (varjú, kakas, galamb, héja, bagoly, őz, sün, egér, mosómedve, róka) és minden kaszt kap a kampányhoz igazított egyedi opciókat. Ehhez illően vannak új hátterek és feat-ek is illetve varázslatok. A könyv szerkesztése jobb lett a bétához képest, az összetartozó információk nagyrészt egyben vannak és nem összevissza szétszórva. Az istenek továbbra is okésak és a világ leírás sincs bő lére eresztve, de igazából nem is kell ennél több.

Ezen felül kapunk egy 90 oldalas kalandot, ami lvl 1-5-ig tart; ez az eredeti demo kaland kibővítése és leírása, vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban; de erről a marketing tehet, mert mást vártam kampány címszó alatt. A gond itt inkább velem van, mert az utóbbi időben csak iszonyatos mennyiségű és nagyságú mega-kampányt olvastam és meséltem, de a kevesebb néha több. Maga a kampány több mint elég és ez nem a power gamer dnd kampány. Valahogy többet vártam, de így is untig elég (legalább nem tart majd 2-3 évig a végére érni :P).

Csak a digitális könyv 25$-ba kerül; ennyi pénzért egy ekkora méretű, ilyen minőségű és mennyiségű tartalommal rendelkező könyv okés. Pozitív, hogy benne van a kampány, ugyanis az idei évben rengeteg olyan kiadvány jött, ami egy korrekt alapkönyv, de vagy semmilyen vagy a béka segge alatti minőségű kaland/kezdőket segítő tartalom van hozzá. Főleg mivel a megcélzott vásárlói réteg itt nem a 30+-os évtizedek óta játszó hardcore veteránok.

A könyv vége tartalmaz egy szörnygyűjteményt, NPC generátort, varázstárgyakat és encounter generátort.

Összegzés: Nyugodt lélekkel vegyük meg. Ha vannak ismerőseink akik szeretnének állatkákkal játszani, akkor akár még a Boxed Set is befutó lehet a fa alá, még ha idén már nem is érkezik meg.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *